Tietoja itsestäni

Hei, olen Antonio, valmistunut hopeaseppäartesaaniksi Lahden Salpauskeskuksesta. Nyt opiskelen kultasepääartesaaniksi samassa paikassa. Tästä blogista pääset seuraamaan opiskeluaikani tekemiäni projekteja.

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Kruunukastikkasormus

Kruunukastikkasormus oli seuraava koulutehtävämme. Tarkoitus oli suunnitella ja toteuttaa kruunukastikalla varustettu sormus.

Päätin käytää Granaattia kivenä tähän projektiin. Enkä tiedä johtuiko se väsymykestä vai mistä, mutta oivalsin, että sormuksen kruunukastikan voisi toteuttaa myös ei niin perinteisellä tavalla. 
Päätin nimittäin erota normista jakamalla kynnet kahteen kolmen kynnen ryhmään, jotka olisivat kiven vastakkaisilla puolilla, täten jättäen selvästi suuremman välin ryhmien jakajaksi.

Suuri jakaja on muodostettu.
Jaettuani kastikan aihion, aloitin muodostamaan kynsiä. kynnet erottelin sahaamalla ja viilaamalla pitkin sahan uria.Tämän jälkeen, sahasin kastikan pohjasta irti 1.5mm, joka myöhemmin tulisi juottaa takaisin kiinni. Osan poistettuani, muodostin kevennykset kynsien alle. Kiillotin tässä välissä kevennykset, sillä niihin ei pääsisi käsiksi enää myöhemmässä vaiheessa.
Tarkkaa kiillotusta mikromoottorin avulla.

Nyt pohja takaisin kiinni!
Kun juotettu pala oli myös siistitty ja kiilloitettu, oli aika siirtyä itse sormusrungon valmistamiseen.
Käytin runkoon nelikulmaista tankoa, jonka muodostin pyöreäksi lenkiksi. Seuraavaksi juotin sauman kiinni ja muotoilin sormuksen reunan litteäksi valssia ja prässiä käyttäen. Viimeistelin vielä tasaisen liun paksummasta ohueksi kiillotusvasaralla.

Tasaisesti litistetty sormusrunko.
 Sitten sahasin sormuksen muodot, jonka jälkeen viilasin ja filssasin rungon muodot puhtaiksi.
Opettajan hyväksyttyä sekä rungon, että kastikan, oli vuorossa sormuksen kokaminen.

Kastikan mallailua paikoilleensa.
 Juottaminen vaati erityistä tarkkuutta, sillä tulen alla tulisi yhtäaikaisesti olemaan sekä pieniä ja helposti sulavia, että paksumpia ja enemmän lämpöä tarvitsevia kappaleita. Mutta lopulta sormuksen kokoon juottaminen sujui hyvin.

Runko kasassa.
 Rungon kasauksesta seuraavana oli kiven istuttaminen. Sormuksen rungon takia kivi ei istunut ihan suoraan keskelle, vaan nojautui rungon koukeron suuntaan. Tämä ei kuitenkaan haitannut sinäänsä, sillä sain suoristettua kiven asentoa muuttamalla kynsien asentoa hiukan.

Valmis....

Valmis...

Ja valmis!!!
Lopputuloksesta tuli niinkin mielyttävä, että se sai asiakkaan heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti