Tietoja itsestäni

Hei, olen Antonio, valmistunut hopeaseppäartesaaniksi Lahden Salpauskeskuksesta. Nyt opiskelen kultasepääartesaaniksi samassa paikassa. Tästä blogista pääset seuraamaan opiskeluaikani tekemiäni projekteja.

maanantai 18. marraskuuta 2013

Korjaushommia

Ystäväni otti yhteyttä minuun ilmoittaen, että hänen luokkasormuksesta oli sauma auennut. Hyi hyi sille sepälle, joka niin heikon sauman oli tehnyt. Lupauduin korjaamaan sauman. Korjaustöistähän tulee tulevaisuudessa (toivottavasti) osa arkista työpäivääni.

Hain sormuksen kaveriltani, ja sitten alkoikin korjausoperaatioon valmisteleva operaatio. Ensin hehkutin sormuksen, jotta käsittely onnistuisi helpommin, eikä olisi vaaraa, että sormuksen sisäinen jännite saisi sormusta katkeamaan tai repeämään.
Hehkutuksen jälkeen filssasin sauman kummankin puolen sileäksi ja puhtaaksi. Sitten taitoin sormusta sen verran kasaan, että saumat olisivat tiiviisti kiinni toisissaan. Juottamisen jälkeen sen saisi sitten siistittyä ja muotoiltua takaisin täysin pyöreäksi. Mutta ensin juottaminen.Auennut sauma. leimatkin tuli tutuiksi tämän projektin myötä.Valitsin tämän sormuksen juottamiseen kolmos-juotteen. Lankajuotteiden sulamislämpötilat ilmaistaan numeroilla 2-5, joista 5 on kovin (sulaa korkeimmassa lämpötilassa), ja 2 on pehmein (sulaa alhaimmassa lämpötilassa).
 Kolmos-juote oli siis siinä mielessä hyvä valinta, että se on tarpeeksi kovaa jotta se kestää käyttöä, mutta tarpeeksi pehmeä, ettei juottamisen aikana olisi riskiä sulattaa vahingossa itse sormusta.Korjattu sormus.Juottamisen jälkeen filssasin sauman ja kiillotin sormuksen.Sekä seppä että asiakas oli hyvin tyytyväisiä lopputulokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti