Tietoja itsestäni

Hei, olen Antonio, valmistunut hopeaseppäartesaaniksi Lahden Salpauskeskuksesta. Nyt opiskelen kultasepääartesaaniksi samassa paikassa. Tästä blogista pääset seuraamaan opiskeluaikani tekemiäni projekteja.

perjantai 9. lokakuuta 2015

Pikari

Koulutehtäväksi annettin ohjeet pikarin suunnitteluun ja toteutukseen. Halusin tehdä pitkävartisella jalalla varustetun pikarin, jonka liitoksissa olisi koristesarjat.

Itse valmistaminen tapahtui muotoilemalla pyöreästä hopealevypalasta kuppi. Tämä saatiin aikaseksi supistamalla levyn reunoja kunnes ne kohosivat, muodostaen kupin reunat. sitten kupin reunat tasoitettiin leikkaamalla ja viilaamalla, jonka jälkeen se kiillotettiin.

jalan osat muodostettiin myös supistamalla ja putkea vetämällä. Putken vetäminen tapahtui niin, että aluksi leikattiin pitkä nelikulmio hopealevyä, joka taitettiin alustavasti pyöreäksi. Sitten se vedettiin putkiraudan läpi vetopenkin avulla niin, että reunat painuivat enemmän yhteen. Kun reunat kohtasivat tarpeeksi tiiviisti, oli aka juottaa keskisauma umpeen.

Lopuksi jalan kappaleet kasattiin yhtenäiseksi jalaksi, ja viimeiseksi kuppi keskitettiin ja juotettiin kiinni jalkaan. Lopputulos kiillotettiin, ja niin pikarista tuli valmis.

Pikari ja manttelisormus, taustalla Lahti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti