Tietoja itsestäni

Hei, olen Antonio, valmistunut hopeaseppäartesaaniksi Lahden Salpauskeskuksesta. Nyt opiskelen kultasepääartesaaniksi samassa paikassa. Tästä blogista pääset seuraamaan opiskeluaikani tekemiäni projekteja.

torstai 27. helmikuuta 2014

Rautainen ruusu

Vähän vaihtelua hopeahommiin toi pajajakso, jonka aikana teimme koulun rautaseppien tiloissa rautaisia ruusuja.

Rautaruusun teko oli yllättävän helppoa. Tai näin ensin ajattelin. Teknisesti työn toteutus oli hyvin yksinkertaista: täytyy vain lämmittää rautaa, taivuttaa terälehtiä pihdeillä ja vasaroilla, tiiviisti keskelle ja löyhemmin kehän ulkopuolelle. Pienempien yksityiskohtien teko oli kuitenkin arveltua haastavampaa.

Terälehtien kärkiä oli tarkoitus taivuttaa ulospäin, niin kuin oikeissakin ruusuissa, mutta terälehden kärkien lämmittäminen oli vaikeampaa. Luokkalaisillani oli vaikeuksia, osalla terälehtien kärjet jopa sulivat. Itselläni suli yksi lehden kärki hieman, niin että se sitten "rypistyi", mutta onneksi ei niin pahasti kuitenkaan.

Varren neliötangon päätin vääntää kierteile, ensin vastapäivään, sitten pätkä suoraa, jonka jälkeen myötäpäivään. kuvio meni niin että vasta-väli-myötä-väli-vasta-väli-myötä-väli. varren tyhjän pään teroitin vielä takomalla ja hiomalla niin, että ruusun voi siitä sitten maahan tökkäistä.

Lopputulos ainakin mielytti itseäni. Näin ensimmäiseksi rautaruusuksi. Tein vielä toisenkin niin, että nyt koirani haudalla on kaksi mustaksi lakattua rautaruusua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti