Tietoja itsestäni

Hei, olen Antonio, valmistunut hopeaseppäartesaaniksi Lahden Salpauskeskuksesta. Nyt opiskelen kultasepääartesaaniksi samassa paikassa. Tästä blogista pääset seuraamaan opiskeluaikani tekemiäni projekteja.

maanantai 10. helmikuuta 2014

Totoro-riipus

Kaverini oli katsellut töitäni ja päättänyt kysyä, vosinko toteuttaa hänen koruideansa. Koruidea oli oikeastaan lahjaidea hänen äidillensä. Sovimme kahvittelut, joiden aikana olimme kävimme läpi hänen ideaansa tarkemmin.

Idea oli siis tehdä Totoro-aiheinen riipus, ja siihen korvakorut. Riipuksen hahmona ei tulisi olla kuitenkaan itse Totoro, vaan hänen seuraajista toiseksi suurin. Suunnittelimme pikaisesti korua sen verran, että ratkaisimme miten hahmo tulisi asetella ketjuun kiinni. Loput piirtämiset ja piirrosten toteuttamiset jäisivät minun käsiini.

Piirsin hahmon etuprofiilina, ja suunnittelin juottaa sille kiiltävän mahan, ja silmät ja nenän. Tummentaisin pohjimmaisen hopealaatan niin että maha ja silmät paistaisivat kirkkaasti suhteessa kehoon.

Riipuksen kanssa ei ollut muita ongelmia paitsi silmien asettelu, koska juotepalat sulaessaan saivat silmät liukumaan ympäriinsä. Korjasin ongelman lämmittämällä koko hahmon uusiksi, jolloinka silmät olivat taas liikuteltavissa.Silmät karkuteillä.
Saatuani silmät ja mahan paikoilleen, laitoin hahmolle vielä nenän. Lenkit korvien päihin niin juotokset olivatkin siinä. Seuraavaksi pintojen käsittelyyn.
 Kaiversin hahmon mahaan kolme pientä nuolta, kuten sillä elokuvassakin on. Nämä olivat sitten elämäni ensimmäiset kaiverrukset. jännitin kaivertamista paljon, mutta olin kuitenkin hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Seuraavaksi tummensin koko hahmon Blitzillä. Sitten kiillotin hahmon silmät, mahan ja nenän. Pujotin vielä hahmon korvistaan kiinni ketjuun. Hymyilin.
Valmista tuli.Valmis tuote.
Kaverini oli erittäin tyytyväinen koruun. Sain vielä kuulla joulun jälkeen että Lahja oli suuri menestys! Seuraavaksi tähän sarjaan tulee korvakorut, mutta niistä kerron myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti